martes, 20 de abril de 2010

Salvem l'Avui

"L'Avui, el primer diari en català, afronta aquests dies un dels moments més decisius de la seva història. El desembre passat, el grup Hermes, empresa editora d'El Punt, el setmanari Presència i altres mitjans va comprar l'Avui i els seus responsables van prometre a la redacció del diari que no farien la “bestiesa” de fer fora uns 50 treballadors com havien previst els anteriors propietaris del diari. També van assegurar que l'Avui es mantindria com un producte periodístic diferenciat d'El Punt.

Tres mesos i escaig després, els dirigents d'El Punt s'han tret la màscara. Poc després d'haver aterrat al diari van suprimir per decret la secció d'esports de l'Avui per encartar-hi El 9 Esportiu. De mica en mica, com aquell qui res, han anat prescindint de llocs de treball i ara es despengen amb les propostes de fer fora 65 persones (la meitat de la plantilla) amb unes indemnitzacions miserables, la supressió de seccions senceres i una substancial retallada de sous per als qui es quedin. I tot plegat, amb el curiós objectiu d'aconseguir l'“excel·lència” periodística de l'Avui.

Davant d'aquest atac, els treballadors de l'Avui hem decidit denunciar a l'opinió pública catalana el risc que el nostre diari deixi de ser el diari generalista de referència en català i acabi convertint-se en una publicació mediocre, mentre el grup Hermes es beneficia de sucoses subvencions públiques per haver incrementat el tiratge i l'audiència del conjunt de les seves publicacions.

Gràcies per la vostra solidaritat".


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...