miércoles, 24 de marzo de 2010

L'Electra d'Oriol Broggi


ELECTRA de Sófocles
Oriol Broggi
Intèrprets: Clara Segura, Mercè Anglés, Borja Espinosa, Mar Ulldemolins, Marc Serra i Anna Güell.

TNC, Sala Petita
Del 18 de març fins el 25 d’abril.


La setmana passada vaig tenir l’oportunitat d’assistir a l’assaig general de l’Electra d’Oriol Broggi i l’experiència va ser d’allò més profitosa. I es que no tots els dies es té l’oportunitat d’anar gratis al teatre, i menys a un assaig com aquest, amb els actors més relaxats del que és habitual, amb un públic més íntim i especial (actors, estudiants de teatre...) i amb el director, el gran Broggi, voltant per allà.

Després de l’èxit que va tenir amb Antígona, fa tres temporades, Broggi ha tornat a triar un clàssic per sorprendre el seu públic més fidel, així com els que veuen una obra seva per primer cop.

Electra, de Sófocles, es una de les importants tragedies clàssiques de la historia. Després de l’assassinat del seu pare, Agamemnón, rei de Micenes, per part de la seva mare, Climnestra, i l’amant d’aquesta, Electra viu immersa en un profund dolor, i només espera el retorn del seu germà, Orestes, per a dur a terme la venjança del seu pare.

Una típica historia clàssica, amb una típica heroïna d’aquestes tragèdies, interpretada per una gran, grandíssima, Clara Segura, majestuosa, ferma i emocionant, un “monstre escènic”, tal i com la qualifica el director. Portada a escena pel, un cop més, genial Oriol Broggi, que dóna el seu to a l’obra, amb una senzillesa elegant, una atemporalitat i amb alguns aspectes innovadors, l’obra s’allunya del que podria ser una típica tragèdia clàssica més.

El públic envolta tot l’escenari, fet que afavoreix a l’apropament de l’obra. A més, Broggi no concep les tragèdies com una cosa clàssica en el sentit d’antiga. “Alló teatral no té edat”, va dir en una ocasió el director. D’aquesta manera, el públic pot gaudir d’una de les grans obres de la historia del teatre universal sense sentir-se allunyat

Una obra imprescindible.



S.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...